Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Δύο νέες συνταγές!!!

Εδώ και μέρες ήθελα να φτιάξω 2 συνταγές αλλά δεν έβρισκα χρόνο λόγω δουλειάς και οικογένειας. Σήμερα όμως στρώθηκα και τις έφτιαξα.Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη.

Μηλόπιτα η αγαπημένη



Αυτή τη συνταγή μας την έδωσε μία συνάδελφος του συζύγου πριν από μερικά χρόνια και από τότε τη φτιάχνουμε ανελλιπώς.

Υλικά

 5 μέτρια μήλα
 5 αυγά
 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
 1 1/2 κούπα ζάχαρη
 1 1/2 κούπα λάδι
 1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
 1 κούπα καρυδόψιχα
 1/2 κούπα σταφίδες
 ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και κοσκινισμένο, την κανέλα, τις σταφίδες αλευρωμένες, την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε καλά. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κύβους και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το χυλό με τα μήλα.Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο - 180ο βαθμούς Κελσίου. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



Η δεύτερη είναι μία επίσης αγαπημένη συνταγή η οποία είναι της Αργυρώς.

Λαδοκούλουρα

 Υλικά

1 1/2 κούπα λάδι καλής ποιότητας
3/4 της κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
3 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη, διαλύουμε τη σόδα στο πορτοκάλι και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο και ζυμώνουμε με το χέρι.Προσοχή στο αλεύρι.Δεν πρέπει να ρίξουμε περισσότερο από την ποσότητα που υποδεικνύεται στα υλικά. Μπορεί να χρειαστεί να ρίξετε 1/2 κούπα παραπάνω. Η ζύμη να είναι λαδερή και όχι σφικτή.Βέβαια στο πλάσιμο θα δυσκολευτείτε λιγάκι διότι κόβεται η ζύμη οπότε θέλει μαεστρία και δεξιότητα από την πλευρά σας.Αλλιώς κόψτε μικρά μπαλάκια και πατήστε τα με την παλάμη σας να πλατύνουν λίγο.Δε λαδώνουμε το ταψί. Τα ψήνουμε στους 170ο στον αέρα για 25' ή στους 200ο πάνω - κάτω σε προθερμασμένο φούρνο φυσικά.

Καλή επιτυχία!!!

5 σχόλια:

  1. Ιωάννα μου καλώς σε βρήκα,το σπιτάκι σου είναι πολύ όμορφο και οι συνταγές σου φαίνονται πεντανόστιμες!!!!Μπράβο!!Φιλιά και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Sophie σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου και φυσικά για την επίσκεψή σου στο μπλογκοσπιτάκι μου.Δεν κάνω συχνά δημοσιεύσεις καθ' ότι καινούργια στο χώρο και άπειρη.Πολλά φιλιά και καλό μήνα και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Ιωάννα! Ωραιότατες και οι δύο συνταγές! Ότι πρέπει για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό ελληνικό καφέ μας! Φιλιά, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ερμιόνη σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι συνταγές μου. Απλές και δοκιμασμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρασα να πω Καλή Χρονιά με υγεία και αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή