Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Προ ημερών έφτιαξα ένα γλύκισμα ψυγείου και ήρθε η ώρα να αναρτήσω τη συνταγή μετά από πολλές αναβολές λόγω πολλών υποχρεώσεων επαγγελματικών και οικογενειακών. Η συνταγή είναι πολύ απλή, κυκλοφορεί με αρκετές παραλλαγές στο διαδίκτυο. Η αρχική συνταγή είχε κάποια υλικά τα οποία εγώ αφαίρεσα ή αντικατέστησα. Την είχα πολλά χρόνια στο τετράδιό μου και την είχα φτιάξει μόνο μία φορά. Αποφάσισα να την ξαναφτιάξω κάνοντας αλλαγές τόσο στα υλικά όσο και στην εκτέλεση. Είναι ένα ωραίο, εύκολο και αρκετά εμφανίσιμο γλύκισμα με απλά υλικά.




Υλικά

1 πακέτο βιτάμ κλασικό των 250 γρ.
1 ζαχαρούχο γάλα (η αρχική συνταγή έλεγε 2 αυγά και 320 γρ. ζάχαρη άχνη)
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (εγώ έβαλα λικέρ ρόδι)
1 βανιλίνη
320 γρ. μπισκότα Μιράντα σπασμένα στα τρία
1 κούπα αμύγδαλα καθαρισμένα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη χτυπώ με το μίξερ χειρός το βιτάμ να αφρατέψει. Ρίχνω το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζω το χτύπημα. Προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο, τη βανίλια και το λικέρ και ενσωματώνω προσεκτικά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, προσθέτω τα μπισκότα σπασμένα με το χέρι σε κομματάκια καθώς και τη μισή ποσότητα από τ'αμύγδαλα. Ανακατεύω με μία σπάτουλα να καλυφθούν καλά τα μπισκότα με το υγρό μίγμα.
Στρώνω ένα πυρεξάκι με λαδόχαρτο και απλώνω το μίγμα ομοιόμορφα. Από πάνω στολίζω με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.
Τοποθετώ στο ψυγείο και αφήνω να παγώσει αρκετές ώρες. Καλό είναι να γίνει η διαδικασία αυτή από το βράδυ και την άλλη μέρα να σερβίρουμε το γλυκό.


Επειδή το γευστικό αποτέλεσμα είναι αρκετά γλυκό λόγω του ζαχαρούχου και των μπισκότων, αν θέλω, αντικαθιστώ τα μπισκότα Μιράντα με πτι μπερ ή digestive.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου