Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες!!!

Χθες μεγάλη μέρα για μας.Γιόρταζε ο σύζυγος και είπα να φτιάξω ένα γλυκάκι να γιορτάσουμε την ημέρα.Το γλυκάκι που έφτιαξα ήταν ένα κλασικό τιραμισού.Τα υλικά πολύ απλά όπως και η εκτέλεση. Ιδού λοιπόν.

Τιραμισού



Υλικά

500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουτιά μικρά τυρί κρέμα (η γνωστή μάρκα)
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας νεσκαφέ
2 πακέτα σαβουαγιάρ
1 σφηνάκι λικέρ amaretto ή Kahlua
Κακάο και λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη για 2 λεπτά περίπου.Προσθέτω την κρέμα γάλακτος αφού την έχω χτυπήσει για λίγο να γίνει παχύρρευστη και χτυπώ για άλλα 3 λεπτά περίπου.Εντωμεταξύ έχω προσθέσει και τις δύο κουταλιές κακάο κοσκινισμένο. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε 2 ποτήρια νερό, το νεσκαφέ και το λικέρ και αφού ζεσταθεί, βουτάμε τα μισά σαβουαγιάρ και τα στρώνουμε σ' ένα μακρόστενο πυρέξ.Απλώνουμε τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε με την τελευταία στρώση σαβουαγιάρ και κρέμα.Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και κακάο κατά προτίμηση Van Houten και βάζουμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!!



3 σχόλια:

  1. Απλή και όμορφη..την έκλεψα η ..κλεφτρούλα..αν και πονάει το στομάχι μου για γλυκά..Για να ανεβάσεις εικόνα..πατάς το τετραγωνάκι που λέει "εικόνα" σε πάει σε ένα πλαίσιο που λέει εισαγωγή αρχείων, πατάς " οι εικόνες μου" ψάχνεις το φάκελο που έχεις βάλει τη φωτογραφία , ανοίγεις και μεταφέρεται.μετά πατάς το μπλε κάτω που λέει εισαγωγή εικόνας ..ότι θες στείλε μου μέιλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς με το νέο σύστημα της google με τις συνδέσεις δεν μπορώ κι εγω να μπω σε παρακολουθήσεις..θα τη βρω τη λύση..που θα πάει..και βγάλε τη λεκτική επαλήθευση απο τις ρυθμήσεις σου σχολίων..μη στεναχωριέσαι σε λίγο θα είσαι ..περδίκι στα μπλογκ..αρχή είναι και ελαφρώς δύσκολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία Γεωργία ήσασταν πάρα πολύ κατατοπιστική.Δεν ξέρω τι έκανα λάθος. Τελος πάντων κάθε αρχή και δύσκολη.Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή.Θα επανέλθω και με άλλες.Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή